Vi har modtaget:

Dragør Nyt bringer i denne avis de sidste to artikler i en serie, der er skrevet af elever fra 6.A på Dragør Skole.

Alle artiklerne kan også læses her på hjemmesiden

Dragørs Skoles elever affaldssorterer

Af Julie Z. Backhausen og Sally S. Lyngbo

Kort før sommerferien hørte 5.–8.-klasserne på Dragør Skole, at de skulle begynde at affaldssortere deres skrald. 

Eleverne fik besked om de nye affaldsregler den 25. maj – og fra den 30. maj 2022 begyndte eleverne at sortere affald i klasserne i tre affaldsspande: en til madaffald, en til drikkekartoner og metal samt en til restaffald.

I hvert klasselokale på Drag­ør Skole er der opsat tre skraldespande til affaldssortering. Foto: Sally S. Lyngbo og Julie Z. Backhausen.
I hvert klasselokale på Drag­ør Skole er der opsat tre skraldespande til affaldssortering. Foto: Sally S. Lyngbo og Julie Z. Backhausen.

»Det går meget fint med at sortere affald på skolen. Og det skal nok blive bedre med tiden,« siger Svend Lolk, som er pedel på Dragør Skole.

»Vi har lidt problemer med plast og metal, fordi der tit er for mange madrester i, så skraldemanden er ikke helt tilfreds,« siger en anden af skolens pedeller, Karsten Bang.

Alle klasserne på Dragør Skole sorterer affald fra november 2022.

Biografen skruer ned for varmen

Elpriserne er steget, og derfor biografen sænker temperaturen

Af Loke Knoblauch, Astrid Vindal og Olivia Glud

Dragør Bio køber nu tæpper ind til publikum, så folk ikke fryser, fordi biografen må skrue temperaturen i salen ned til 19 grader.

»Vi må spare på varmen, fordi elpriserne er steget,« siger 61-årige Pernille Fischer, der er frivillig nede i biografen.

Hun forklarer, at Dragør Bio ikke tjener særlig mange penge på slik, sodavand og popcorn.

Elprisen er steget, og det går ud over biografens økonomi. Foto: Olivia Østerby Glud.
Elprisen er steget, og det går ud over biografens økonomi. Foto: Olivia Østerby Glud.

»De voksne køber næsten ingenting til voksenforestillingerne, så vi sælger kun for cirka 7 kr. i gennemsnit,« fortæller Pernille Fischer.

Dragør Biografs økonomi er i forvejen presset på grund af coronanedlukningen sidste vinter, og derfor er det et problem, at de ikke tjener så meget på forestillingerne. De skal betale 25% til moms, og filmselskaberne tager halvdelen af pengene per billet.

»Så når vi sælger en billet til 75 kr., så får biografen kun 30 kr. Og vi bruger mange penge på film og varme,« siger Pernille Fischer, der har været frivillig i biografen siden 2015.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk