Nyt fra Dragør Boldklub:

Sejre giver overvintring på 2.-pladsen

Nørrebro FF–Dragør Boldklub 0–1

Samspil mellem Frederik Frost (nr. 7) og August Toudahl (nr. 16).

Dragør Boldklubs (DB) sidste kamp i efterårets serie 1-tunering blev spillet i Mimersparken på Nørrebro, hvor modstanderen var Nørrebro FF (NFF).

NFF er en forholdsvis ny klub. Den blev officielt stiftet sommeren i 2016, og DB har kun mødt klubben en gang før, nemlig i en pokalkamp for godt tre år siden – en kamp, som DB vandt 3–0.

NFF rykkede ud af københavnsserien i foråret, og før søndagens kamp mod DB var de placeret på en 11.-plads i serie 1 med fire sejre, to uafgjorte og seks nederlag i bagagen, og dertil en negativ målscore på 24–29.

NFF chokstartede opgøret ved at angribe DB-målet fra  kampens første sekund. Der var ikke spillet mange sekunder, før deres første afslutning tvang Mads Glæsner ud i fuld længde for at vifte bolden forbi mål. Riposten gik tilbage til en NFF-spiller, der skød på mål – men Glæsner havde læst afslutningen.

... Så var kampen i gang. DB svarede igen med hurtigt spil frem mod NFF-målet, men Frederik Frosts afslutning sad midt i målet og blev for let for NFF-målmanden.

Efter seks minutter bragte Mads Lund DB foran 0–1 efter forarbejde fra Victor Dyhl.

Dyhl blev sendt af sted i højre side og tilkæmpede sig et indkast. Efter endnu et indkast samme sted fik han spillet Tobias Damkær fri til at sende et indlæg ind foran NFF-målet. Ved bagerste stolpe var både Mads Lund og Emil Frost klar – men det blev Lund, der fik prikket bolden i mål.

Herfra pressede NFF-holdet DB over det meste af banen. Når DB opbyggede spillet fra egen bane, stod NFF-spillerne helt oppe ved DB’s straffesparksfelt. NFF havde i store dele af kampen held med at forstyrre DB’s spil på denne måde.

I 1. halvleg havde NFF flere afslutninger, som med lidt held kunne have givet mål. Et frispark efter 15 min. tvang Glæsner ud i endnu en flot redning. Og kort efter var den gal igen; et skarpt, fladt indlæg fra højresiden fik lov at passere ind foran målet langs mållinjen og videre ud til målspark.

Efter 21 min. var Tobias Damkær tæt på en fræk scoring. Kim Have fandt Damkær i højresiden af NFF’s banehalvdel. Damkær blev skubbet væk – uden der blev dømt frispark – og bolden kom tilbage på NFF-fødder. Men Victor Dyhl fik pillet bolden fra sin modstander. Bolden kom videre til Rahbek, som sendte Damkær ned til baglinjen. Herfra afsluttede han højt på målet. Bolden tog overliggeren og gik ud til indkast i modsatte side.

En forsmag på, hvordan 2. halvleg skulle udvikle sig, kom kort før pausen. DB byggede spillet op. Bolden spilledes til Damkær, som blev nedlagt midt på banen. Efterfølgende sparkede en NFF-spiller bolden hårdt på Damkær, der lå på banen. Dommeren gav påtale over for NFF-spilleren, men det syntes »synderen« ikke at være lydhør overfor.

I pausen måtte Emil Frost lade sig udskiftede med en skade i baglåret – ind kom William Kronborg. Mads Lund blev skiftet ud og erstattet af Frederik Glendorf.

Efter 50 min var Frederik Frost tæt på at heade bolden i mål efter et indlæg fra Mathias Rahbek i højresiden. Men Frost overvurderede måske sin springkraft.

Efter 59 min. kom Tobias Riber på banen i stedet for Rahbek.

Nørrebro FF sender et frispark mod mål – men Mads Glæsner i målet er en sikker sidste skanse.

DB måtte ty til lange bolde frem hen over NFF’s midtbane for at ramme egne angribere, men det var svært, når der hele tiden var en modstander i ryggen på DB’s forreste spillere.

2. halvlegs drama kom efter 67 min. Damkær satte fart i bolden. Han spillede Frost ned af venstre side. I en direkte duel med sin modstander, der holdt Frost om livet, kom han delvist ind i feltet – men dommeren havde fløjtet for frispark forinden. I den efterfølgende situation slog NFF-spilleren ud efter Frost og fik gult kort. Damkær tog sig af frisparket, der resulterede i hjørnespark. Det var NFF-spillerne dog ikke helt tilfredse med. En spiller midt på banen råbte efter dommeren, der svarede tilbage med et gult kort. Så var NFF i næsten ti minutter kun ni mand på banen, men holdet »overlevede« undertalssituationen.

NFF appellerede for straffespark efter 32 min. af 2. halvleg. Bolden blev spillet tilbage i DB-feltet, hvor Kim Have havde lidt svært ved at kontrollere bolden. NFF-spillerne protesterede for hånd på bolden – men dommeren afviste klart.

Fem min. før sidste fløjt var det DB’s tur til at få et gult kort. NFF havde bolden på DB’s banehalvdel. Indskiftede Tobias Riber satte alt ind i en duel i luften, men dommeren mente, det var for voldsomt. Frisparket blev sendt over DB-muren, men bolden havnede lige i favnen på Glæsner i målet.

Kampen – og efterårssæsonen – endte med en 0–1-sejr til DB.

Dragør Boldklub sender en tak til alle de mange fans, der har fulgt holdet dette efterår.

Øvrige kampe

Efterårets sidste runde begyndte allerede tirsdag den 31. oktober, hvor Jærgersborg BK tabte 1–3 til CSC.

Lokalopgøret mellem HB og Østerbro IF, der blev spillet fredag aften i Fælledparken, sluttede 3–2.

Lørdag var der desværre ingen hjælp at hente – hverken fra BK Hellas, som mødte Kastrup BK, eller fra Frederiksholm Sydhavnen, som mødte Bispebjerg BK. Både Kastrup BK og Bispebjerg BK vandt deres kampe med henholdvis 0–2 og 2–0. DB overvintrer derfor på 2.-pladsen – fire point efter Kastrup BK.

Rødovre løb ind i endnu et nederlag, da de tabte 0–5 til ØKF, der er næstsidst i serie 1. BK Vestia slog IF Føroyar 1–0.

I går, tirsdag den 7. november, efter Dragør Nyts deadline, spilles den udsatte kamp mellem Østerbro IF og Frederiksholm Sydhavnen på Ryparkens Idrætsanlæg.

Forårsturneringen begynder torsdag den 28. marts – og her skal DB på udebane møde HB.