Nyt fra Dragør Boldklub:

Sejr over Østerbro IF

Tre vigtige point tikker ind på kontoen hos Dragør Boldklub, mens to øvrige tophold snubler

Lørdagens kamp mod Østerbro IF (ØIF) var en vigtig kamp for Dragør Boldklub (DB). Det var den først og fremmest, fordi Kastrup BK fredag med kampresultatet 1–1 satte point til på udebane mod HB, og dernæst, fordi DB skal have alle point i de sidste kampe i efterårssæsonen.

Det blev til en sejr over ØIF – men hvorfor lader man udeholdet score to gange, når der var i kontrol i 9/10 af kampen? Alene i 1. halvleg var der seks til syv 100%-chancer, der ikke blev udnyttet. Det er ikke godt nok mod et hold, som åbenlyst internt har mange frustrationer.

ØIF-holdet, der i lørdags havde taget turen til Dragør, var et spansk-mexicansk-dansk hold og ikke et ØIF-hold, man havde set tidligere.

DB’s spil fremad banen var i 1. halvleg i topklasse. Det ene angreb efter det andet rullede frem – men afslutningerne ... efter et kvarters spil DB burde have scoret et eller to mål.

ØIF overlevede de berømte tyve minutter og fik tilmed sat DB-målmand Mads Glæsner på en alvorlig prøve efter en afslutning udefra. Glæsner viste sit imponerende vingefang – han var helt oppe i målhjørnet for at afvise skuddet.

DB’s første scoring blev sat ind af Mads Lund – en af de helt unge spillere, der lørdag endelig kom på måltavlen, da han spillede sin 11. kamp for DB-holdet. Mads Lund er ikke offensivspiller, men fra sin position som kantspiller slår han gerne til, når mulighederne for afslutninger opstår, sådan som den gjorde mod ØIF. Chancen, der opstod efter godt spil af Frederik Glendorf, blev her udnyttet – og det gav tilmed bonus.

Efter en halv time dømmer dommeren straffespark til DB. Mathias Rahbek blev spillet ind i målfeltet. Han blev taklet, og dommeren dømmer straffespark. Rahbek tog selv straffesparket, men han brændte på det skammeligste den store mulighed.

Mads Lund spiller en stor kamp mod Østerbro IF og kommer da også på måltavlen. Bag ham ses holdkammeraten Tobias Oppermann.

I 1. halvlegs overtid spillede Mads Lund bolden frem til Frederik Glendorf, der med sit eminente flyvende spil fik spillet Mathias Rahbek fri i højresiden. Rahbek løb ind i ØIF-feltet og spillede på tværs, men ingen DB’ere var med fremme. Glendorf fik alligevel pillet bolden fra en modstander, som forsøgte at sætte gang i et kontraangreb. Glendorf sparkede direkte på mål, men bolden gik over.

Det var en 1. halvleg, som DB burde have fået mere ud af. Minimum en tremålsføring – men afslutningerne havde ikke været effektive.

DB startede 2. halvleg med en enkelt indskiftning. Kasper Walker byttede med Mathias Rahbek.

ØIF kom bedst fra start i 2. halvleg. De fik udlignet til 1–1 efter 48 min. Et hurtigt angreb splittede DB-forsvaret. ØIF spillede aggressivt ind i DB’s felt fra højresiden. Indlægget gik på tværs. Glæsner blev overspillet og bang i kassen til 1–1. Så troede ØIF på, at de kunne komme igen og spolere DB-sejren.

Efter 59 min. fik Tobias Damkær sat tingene på plads med sin scoring til 2–1.

Damkær satte selv spillet i gang fra egen banehalvdel med en lang aflevering frem til Victor Dyhl i højre side. Dyhl sendte hurtigt bolden videre til William Kronborg, der gik til baglinjen og leverede en perfekt bold tilbage på tværs til Damkær, som var løbet med frem til kanten af feltet. Damkær satte en hård inderside på bolden, som blev sat flot op i nettaget bag ØIF-målmanden.

Damkær blev udskiftet kort efter scoringen.

Midt i 2. halvleg var Mads Lund i løb på ad venstrekanten. Kim Have og Victor Dyhl var begge løbet med frem i feltet. Lunds aflevering lå fint. Have nåede ikke helt frem bolden, så Dyhl fik en åben mulighed, men afslutningen gik forbi målet fra tæt hold.

ØIF fik et gult kort efter 71 min., efter at en spiller i irritation over en kendelse sparkede bolden væk.

Overtalssiturationen blev brugt til at score til 3–1 efter 75 min.

Mads Lund, der nok kan kåres som kampens bedste spiller, blev endnu en gang sendt af sted på kanten. Denne gang afsluttede Lund selv fra kanten af feltet. ØIF’s målmand halvklarede, og bolden gik retur til en fremadstormende Kasper Walker, som i tæt kamp med sin modspiller fik sat bolden i netmaskerne.

Så burde den kamp være lukket, men et gult kort til Jacob Heinsøe efter 79 min. ødelagde DB’s spil på midten. Hector Uhl var et par min. forinden blevet skiftet ind som erstatning for Victor Dyhl.

ØIF fik endnu et gult kort fem min. før tid, for et frispark bagfra på Kasper Walker.

Udeholdet fik reduceret efter 87 min. på et frispark lige uden for DB-feltet. Hector Uhl forsøgte at blokere, men han fik i stedet for spillet bolden i en bue over forsvaret frem til en fri ØIF-spiller, som let dirigerede bolden i mål bag Mads Glæsner.

Lige før slutfløjt opstod der lidt drama mellem spillerne. Først blev Daniel »Neymar« Nielsen sparket ned midt på banen. Spillet kørte videre, hvorefter Tobias Damkær blev nedlagt. Dommeren lod spillet fortsætte, og Mathias Rahbek scorede efter oplæg fra Kasper Walkers til 4–2 ... troede han! Men dommeren ændrede mening. Han annullerede målet og gav to gule kort til ØIF for forseelsen mod Damkær og Daniel Nielsen, der begge slap uden skader.

Øvrige kampe

Med sejren var der tre vigtige point til DB, der dermed fik konsolideret sin 3.-pladsen.

Som tidligere nævnt tabte topholdet i serie 1 Kastrup BK point, da de spillede 1–1 mod HB fredag aften.

Lørdag vandt BK Hellas med et målrigt opgør mod ØFK på 6–3. CSC vandt på udebane 1–2 over Rødovre, der ligger sidst i rækken, mens BK Vestia tabte 0–1 til Jægersborg BK. Der var mere godt nyt til DB, da rækkens nummer to, Bispebjerg BK spillede uafgjort mod IF Føroyar. Kampen sluttede 0–0. DB er nu blot to point fra 2.-pladsen.

Weekenden blev sluttet af med en enkelt søndagskamp, og i den spillede Nørrebro FF og Frederiksholm Sydhavnen uafgjort – 2–2.