Nyt fra Dragør Boldklub:

Tilbage på sporet med sejr

Dragør BK–Østerbro IF 2–0

Efter lørdagens pinsestævne spillede Dragør Boldklubs (DB) førstehold mod Østerbro IF (ØIF) – en vigtig kamp om de tre point i serie 1 – point, som DB havde brug for, hvis man skulle holde trit med topholdene PI Fodbold og BK Viktoria.

Før kampstart blev dagens dommer Brian Andersen klappet til lykke for sin – hold nu fast – kamp nr. 2.000 som dommer.

Efter fadæsen mod BK Hellas i sidste uge skulle DB op på den berømte hest igen. Det lykkedes i høj grad, og »vildskaben« lyste i øjnene hos spillerne. ØIF ligger midt i rækken og havde ikke noget at spille for, andet end at forstyrre DB’s mulighed for avancement.

DB kom godt fra start og fik lagt spillet op på ØIF’s bane. Første store chance kom efter cirka 8 min. Victor Dyhl leverede et indlæg fra højre side ind foran ØIF’s mål, hvor Marcus Donnelly kom flyvende, men han sendte bolden på målstolpen og i spil igen.

DB kom foran 1–0 på et sjældent mål scoret af anfører Jacob Holmegaard, der spillede sin kamp nr. 232. Spillet blev bygget op på egen bane, hvor Peter Ursin sendte bolden frem til Marcus Alsig. Alsig rundede tre ØIF-spillere og leverede bolden til Marcus Donnelly i målfeltet. I stedet for at afslutte på mål så Donnelly Holmegaard løbe ind i målfeltet i venstre side. Fra en skarp vinkel satte Holme en inderside på bolden og scorede dermed sit niende mål for DB gennem karrieren. Det var et flot opbygget angreb, som gjorde ØIF til statister.

ØIF forsøgte efterfølgende at bygge deres angreb op, men DB havde kontrollen og holdt modstanderne fra de store chancer. Stillingen holdt til pausen, men få minutter før pausefløjtet blev Kim Have præsenteret for at gult kort efter et klodset frispark, hvor Have i rugbystil brugte hele sin krop til at blokere modstanderens fremløb.

Målscorer Tobias Damkær (2–0).

Nye kræfter

Pausen blev blandt andet brugt til at skifte ud for at få nye kræfter på banen. Ud gik Marcus Alsig og Marcus Donnelly, som blev erstattet af Lukas Søgaard og Tobias Damkær. Fem minutter efter kom Patrick Sandby på banen i stedet for Kasper Walker.

Som anden halvleg skred frem, kom ØIF bedre ind i kampen, og de fik også testet Mads Glæsner i DB-målet. Men mål blev det ikke til.

Midt i anden halvleg blev Peter Ursin nedlagt i en tackling, som gik ud over anklen. Sammenlignet med Kim Haves gule kort i første halvleg burde dommeren have givet gult kort til ØIF-spilleren, men det skete ikke. Ursin måtte kort efter lade sig udskifte.

DB afgjorde kampen i det 84. min. Lukas Søgaard blev sendt af sted i venstre side og jagtede bolden til baglinjen, hvor han sendte den ind foran mål – hvor ØIF’s forsvar slet ikke var til stede. Det var Tobias Damkær til gengæld! Damkær sendte nemt bolden i mål til 2–0, uden chance for målmanden.

Det var en skøn sejr, som bragte DB op på tredjepladsen igen – foran Kastrup BK, der spillede 3–3 mod PI Fodbold.

Den verserende »skrivebords-sag«, hvor DB har nedlagt protest mod Jægersborg BK’s brug af en karantæneramt spiller, er endnu ikke afgjort. Jægersborg BK har anket sagen. Udfaldet af afgørelsen kan få stor betydning for DB i oprykningskampen – og det vendes der tilbage til, når sagen er afsluttet.

Mange mål

Ugens kampe fra i serie 1 bød på en række målrige opgør.

FC Nyhavn slog HB 2–1, og efterfølgende besejrede CSC samme FC Nyhavn med 3–1. Det var de eneste kampe, hvor der – sammen med DB’s sejr – blev scoret færre end fem mål!