Med to planlagte testkampe skulle Dragør Boldklubs 1.-hold (DB) pudse kampformen af den sidste uge, inden det går løs i serie 1 skærtorsdag.

Optaktens sidste træningskamp mod Hvidovre IF’s U/19-hold, der skulle have været afviklet lørdag, blev dog aldrig til noget, da den måtte aflyses.

DB–Vigerslev BK 1–2

Tirsdag den 19. marts var der på en råkold træningsaften kamp mod københavnsserie-holdet Vigerslev BK (VBK). Der var stor lokal opbakning fra de trofaste DB-tilskuere, som trodsede vejr og vind.

Som kampen blev sat i gang, fornemmede man, at VBK ville sætte sig på kampen. Men det blev der hurtigt lavet om på. DB-mandskabet ville være med og ikke bare være kanonføde.

Efter et par minutter blev Frederik Frost spillet fri i venstre side af banen. Han sendte bolden ind foran mål, hvor Julius Krüger var tæt på at heade bolden i nettet.

Jacob Heinsøe er en sand kriger på banen.

Kort efter var DB igen fremme. Jacob Heinsøe spillede via Frederik Glendorf ud til Tobias Oppermann i højresiden. Glendorf tog løbet med i VBK-feltet, hvor han gjorde det, han er bedst til. Han satte en kold inderside på bolden og udplacerede VBK’s målmand til en 1–0-scoring. Fornem start af Dragør-holdet.

Midt i 1. halvleg måtte Kasper Walker udskiftes, da han trådte forkert i et hurtigt fremløb side om side med en modstander. Walker blev erstattet af Marcus Donnelly.

VBK fik udlignet til 1–1 efter 28 min.. Et boldtab midt på DB’s banehalvdel fik konsekvens – et hurtigt modangreb blev afsluttet fra højre side i det lange venstrehjørne. Målet var ikke resultatet af et gennemspillet VBK-angreb – men en fejl i DB’s opspil.

DB fortsatte ufortrødent sit eget spil, og VBK blev presset over det meste af banen.

Spillere som Mads Lund og Jacob Heinsøe viser for tiden storform op til sæsonstarten.

Tobias Riber, der har gjort det forrygende i vinterens træningskampe, måtte udgå med rygproblemer. I stedet for kom Hector Uhl på banen.

Efter 33 min. var Frederik Glendorf tæt på endnu en scoring efter et godt sammensat angreb. Jacob Holmegaard fik spillet Heinsøe ned i VBK’s venstre hjørne. Heinsøe fandt Glendorf i feltet. »Glen« driblede til baglinjen og afsluttede med et brag på nærmeste stolpe og ud. Flot angreb, som fortjente mere.

Efter 43 min. spillede Jacob Holmegaard dybt ned i venstre side, hvor han fandt Frederik Glendorf. »Glen« snød sin modstander, spillede et-to med Frost, og afsluttede – men bolden gik meget tæt over målrammen. Godt sammensat angreb af de tre rutinerede spillere.

Det var dog VBK, der kom foran 1–2 kort før pausen, og igen på en fejl i DB’s opbyggende spil. Det straffes hårdt, hvis ikke afleveringerne sidder lige i skabet, og det fik også konsekvens denne gang. Igen kan sige, at VBK ikke fik scoret på deres eget spil, men udnyttede DB’s fejl til at score.

2. halvleg var dårligt i gang, før Marcus Donnelly hamrede bolden tæt over mål fra kort afstand.

Glendorf blev erstattet af Mathias Rahbek efter 54 min., og samme Rahbek fik en stor chance efter 62 min., men igen gik afslutningen over mål. En lang tværaflevering fra venstre side frem til Tobias Oppermann skabte chancen, som burde have været udnyttet bedre. VBK var under pres i den periode.

Kort efter var DB igen fremme foran VBK-målet. Rahbek slog et hjørnespark fra højre side. VBK fik spillet bolden væk, men DB fik fat i andenbolden, som endte hos Rahbek igen. Han spillede videre til Mads Lund, som fra baglinjen sendte bolden ind til Donnelly, som lige akkurat headede over mål.

VBK satsede på kontraangreb i 2. halvleg, og efter 74 min. var det tæt på at give pote. En lang bold blev sendt afsted ind i DB-feltet. Mads Glæsner var heldigvis klar, og han fik med godt målmandspil pareret bolden væk i en tackling med hænderne først – vel at mærke uden at ramme angriberen!

DB fortsatte stormløbet mod VBK-målet. Det resulterede blandt andet i en afslutning fra Tobias Damkær, som ramte overliggeren – men ind ville bolden ikke.

Et af kampens sidste angreb var et hurtigt spil frem mod VBK’s mål. Donnelly blev sendt afsted i højre side af banen. Han kom ned til straffesparksfeltet, hvor han sendte bolden på tværs til Frost, som dog blev dækket op af to modstandere og missede chancen for en scoring.

Trods nederlaget var det en jævnbyrdig kamp i højt tempo – og med DB som toneangivende i 2. halvleg.

Målet er oprykning

Kim Damkær og Janus Krüger, der har ansvaret fra bænken, er optimistiske i forhold til forårets kampe i serie 1.

»Vi glæder os meget til forårssæsonen, hvor vores vigtigste mål stadig er oprykning til Københavnsserien,« lyder det fra trænerteamet.

De kan berette, at truppen er intakt, og den er meget talentfuld.

»De unge spillere har fået endnu mere erfaring med seniorfodbold, som betyder at vi bør og skal stå stærkere i foråret,« fortæller Kim Damkær og Janus Krüger.

Trænerteamet har arbejdet på at få mange Dragør-drenge tilbage til holdet, og holdet har nu en god stamme af spillere, der har haft sin fodboldopvækst og fodboldopdragelse i DB – og derved brænder for klubben og logoet.

»Dette gør holdet ekstremt solidt og sammentømret, også når vi oplever lidt modgang,« siger trænerne til Dragør Nyt.

Udover Dragør-drengene har klubben fået tilgang af spillere udefra, som finder holdet og projektet spændende. Det bekræfter trænerne i at de gør det rigtige for holdet – og ikke mindst klubben.

De to trænere har været tilfreds med vinterens træningskampe. Og de mener, at DB-mandskabet har vist et højt niveau i testkampene mod Tårnby FF, Skovshoved IF og Vigerslev Boldklub.

Trænerne slutter af med en appel til klubbens fans: »Vi håber og forventer at få massiv opbakning og støtte af masser af tilskuere på linjerne.«

DB-holdet er med nogle gode træningskampe mod stærke modstandere klar til forårsturneringen.