Mange var mødt op for at hylde prismodtagerne. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Mange var mødt op for at hylde prismodtagerne. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Efter prisoverrækkelserne var der lidt godt til de fremmødte. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Efter prisoverrækkelserne var der lidt godt til de fremmødte. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Glade sportsudøvere i selskab med borgmester Helle Barth. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Glade sportsudøvere i selskab med borgmester Helle Barth. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Prisuddeling og fejring af foreningsliv og frivillighed

Fredag blev der som optakt til Kulturnatten uddelt hele tre priser i Hollænderhallen. Det drejede sig om Mesterskabsprisen, Sports- og Kulturprisen og Dragør Kommunes Initiativpris

Af Birgit Buddegård

Snakken gik så lystigt, at borgmester Helle Barth, V, måtte gentage sit velkommen et par gange – før hun kunne gå over til at uddele Mesterskabsprisen.

Kommunen har tradition for at fejre de af kommunens sportsudøvere, der har udført en særlig flot sportspræstation i det forgangne år, og i år var der tale om hele 31 sportsudøvere fra otte forskellige sportsgrene.

Som den første modtog Nikoline Laugesen prisen for sin bronzemedalje i holdkata – og det var der en særlig grund til, fortalte borgmesteren. Nikoline Laugesen havde nemlig et feststemt selskab siddende og vente på sig, da hun samtidigt fejrede sin konfirmation, så hovedpersonen skulle hurtigt tilbage.

Itosu-Kai Karate havde i øvrigt præsteret helt vildt, som Helle Barth udtrykte det – hele 18 af de 31 modtagere af Mesterskabsprisen kom fra karateforeningen.

De øvrige fordelte sig mellem Dragør Golfklub, Dragør Kajakklub, Dragør Svømmeklub, Dragør Tennis, Golden Angels Cheerleader, Københavns Flugtskytte Klub og Orienteringsklubben ØST i Birkerød.

Nikoline Laugesen var den første sportsudøver, der blev hædret. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Nikoline Laugesen var den første sportsudøver, der blev hædret. Foto: Hans Jacob Sørensen.
To dage efter arrangementet i Hollænderhallen fik Ulrik Ankerstjerne overrakt sin pris. Han ses her flankeret af borgmester Helle Barth og Tina Vexø.
To dage efter arrangementet i Hollænderhallen fik Ulrik Ankerstjerne overrakt sin pris. Han ses her flankeret af borgmester Helle Barth og Tina Vexø.

Sports- og Kulturprisen

Næstformand i Folkeoplysningsudvalget Tina Vexø fik ordet og fortalte, at Sports- og Kulturprisen i 2020 gik til Ulrik Ankerstjerne – en lokal ildsjæl, der har ydet en helt særlig frivillig indsats for Dragørs foreningsliv gennem mange år.

Tina Vexø fortalte, at Ulrik Ankerstjerne, der netop er fyldt 75 år, i 1981 var med til at stifte grundejerforeningen Petersminde. I 1985/87 var han formand for Dragør Svømmeklub, hvor han vendte et underskud til overskud. I 1994 kom han ind til arbejdsgruppen/bestyrelsen for Dragør Borgerlige Skyttelag, hvor han i 25 år stod for sponsorering. I de seneste 12 år har han været kasserer for Dragør Museumsforening. Siden 2012 har han været bestyrelsesmedlem i Dragør Golfklub, hvor han blandt andet stod for klubbens køb af goldanlægget. Ulrik Ankerstjerne har de seneste 6–7 år været aktiv i Sildens Dag, hvor han er i bestyrelsen, og har i mange år været revisor i Dragør Borgerforening og de seneste år revisor i De Dragør Vandhunde.

Ulrik Ankerstjerne var desværre ikke til stede ved prisoverrækkelsen, men vil efterfølgende modtage prisen og den tilhørende check på 5.000 kroner af borgmesteren og Tina Vexø på vegne af Folkeoplysningsudvalget, der enstemmigt havde peget på Ulrik Ankerstjerne.

Dragør Kommunes Initiativpris

1. viceborgmester Peter Læssøe, T, introducerede de to fællesskaber, der var nominerede til Initiativprisen, nemlig Gazellerne og Naturvogterne Dragør.

Han fremhævede, at begge havde formået at samle og inkludere Dragørs Borgere. Og det er netop formålet med Initiativprisen, der er sponseret af Danske Bank, at den skal uddeles til en forening eller institution i Dragør, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fastholde og styrke fællesskabet i kommunen.

Naturvogterne Dragør, der er et fællesskab, der arbejder for at passe bedre på vores lokale natur og tillige arrangerer både fugleture og ture på vandet, for at vi blive klogere på naturen, vandt prisen, der er på 25.000 kr. Beløbet skal gå til fællesskabet, lød det fra initiativtager Lennart Løfberg i hans takketale. Han fortalte, at blandt andet coronanedlukningen og trængslen på Amarminoen havde været med til at fostre idéen. Ved den store forårsoprydning samlede 400 personer halvandet tons affald, fortalte han, før han sluttede sig til de øvrige glade naturvogtere i salen.

Naturvogterne Drag­ør løb med årets Initiativpris. Fra venstre er det 1. viceborgmester Peter Læssøe, Lennart Løfberg, filialdirektør for Danske Bank Tårnby, Claus Dehn-Christoffersen, og borgmester Helle Barth. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Naturvogterne Drag­ør løb med årets Initiativpris. Fra venstre er det 1. viceborgmester Peter Læssøe, Lennart Løfberg, filialdirektør for Danske Bank Tårnby, Claus Dehn-Christoffersen, og borgmester Helle Barth. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Oversigt over modtagere af Mesterskabsprisen 2019/2020

ForeningPrisNavn
ltosu-Kai KarateNM: sølv seniorFrederikke Bjerring
NM: bronze junior
DM: guld holdkata kadet/junior, guld kadet
Karen Bitterhoff
DM: guld holdkata kadet/junior, sølv kadetLucas Lomholt
DM: kadet bronzeMads Schwartz
DM: guld junior, guld holdkata kadet/junior
NM: guld junior
Josephine Christiansen
DM: master +45 sølv/holdkata senior bronzeKimi Schwartz
DM: holdkata senior bronzeMarthe Bornø-Aarseth
DM: bronze +45 årAnette Slidsborg
DM: 2 x bronze +35 år, holdkata senior bronzeMia Carlsen
DM: bronze børn holdkata, sølv 13 årSiv Eklund Gade
DM: bronze børn holdkataSarah Gottlieb Herche
DM: bronze børn holdkata, bronze 13 årNikoline Laugesen
DM: guld, 11 årMarcus Rosenberg
DM: sølv, 11 årMolly Lohse
DM: sølv, 10 årNathaniel Mathisen
DM: guld, 10 årLouis Eklund Gade
DM: guld, 8 årOlivia Lomholt
DM: sølv, 8 årAlberte Brocks
Drag­ør GolfklubDM: sølv, U/16-rækken, udtaget til at repræsentere landsholdet ved EMBertil Lykkeberg
DM: sølv, U/16-rækken, DGU’s udviklingstrupBenjamin Lund-Ravn
DM: sølv, U/16-rækken, DGU’s udviklingstrupOscar Valdemar Holm Bredkjær
Dragør KajakklubDM Master +60 2019 sølv, 2020 guldMichael Thers
DM Master +60 2019 bronze, 2020 sølvClaus Borop
DM U/10 2019 sølv Oscar Mathias Greising Adamsen
Dragør SvømmeklubSølvmedaljetager til Nordisk Mesterskab som del af Danmarks U/15 vandpolo-landshold Christoffer Forslund-Andersen
Guldmedalje vinder til Nordisk Mesterskab som del af Danmarks U/17 vandpolo-landshold Phillip Forslund-Andersen
Sølvmedalje ved DM i dameligaen U/17 kvindelige vandpolo-landshold Ellen Kjærgaard
Dragør TennisDM: Tennis og DM: Padel, damedouble sølv/ Mix double sølvEstelle Dehn-Christoffersen
Golden Angels CheerleaderDM: sølv i Cheerleading i 2019 og guld til UCA I USA i 2020Anika Hedegaard
Københavns Flugtskytte KlubDansk juniormester og DM bronze i Skeet lerdueskydningDavid M. Scheurer
Orienterings Klubben ØST BirkerødDM i orienteringsløb i disciplinen Natorientering for klassen D65 i 2019 og disciplinen Langdistance­orientering for klassen D70 i 2020 Janet Bentzen

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk