Sidste års kickoffmøde på Dragør Skole.
Sidste års kickoffmøde på Dragør Skole.

Skoleiværksætterkonkurrence

Dragørs 6.-klasser dyster om en helt vild idé

Knap 200 skoleelever i 6. årgang på de tre dragørskoler får muligheden for at sætte fantasien fri, når de deltager i årets skoleiværksætterkonkurrence arrangeret af Dragør Rotary Klub. 

Konkurrencen, der sker i et samarbejde imellem skolerne, lokale iværksættere og Rotary Dragør, skal lære eleverne at bruge designtænkning til lokale problemløsninger. Og med årets tema, »helt vildt«, ønsker man at sætte de deltagende projektgrupper ud på en helt vildt spændende opgave.

Mandag den 20., onsdag den 22. og torsdag den 23. september kickstartes skole-iværksætterkonkurrencen på henholdsvis Dragør Skole, Store Magleby Skole og Nordstrandskolen med hjælp fra Rotary og lokale iværksættere. 

Første del af konkurrencen er problemfasen, hvor eleverne skal gå på jagt efter problemer og udfordringer til deres projekter. Dernæst inddeles de i projektgrupper, som med en møde-leder begynder selve idé-fasen. Eleverne skal herefter udvikle en prototype og gennemtænke projektets bæredygtighed med henblik på økonomi, marketing og design, afsætningsmulighed og teknologi.

Videnbase

I år vil Dragør Rotary Klub, ud over den store hjælp eleverne får fra deres respektive lærere på skolerne, i projektperioden også forsøge at invitere eleverne til at inddrage den dataviden, der findes i klubben. Det sker ved at tillade projektgrupperne at stille skriftlige spørgsmål til de lokale »rotarianere« for derigennem at få råd og vejledning om iværksætterfasen.

Omkring den 1. oktober afholdes en semifinale på de tre skoler. Her fra går otte kandidater videre til finalen, som afvikles fredag den 8. oktober på Dragør Skole.

Ved finalen deltager ud over en lokal iværksætter Drag-ør Kommunes chef for Børn, Skole og Kultur, Rasmus Johnsen, samt Dragør Rotary Klubs præsident Susanne Lindø Grønbech i et dommerpanel, der skal bedømme de otte finalistgrupper.

Skoleprojektet styres i år af Stine Kjærsbo Groth Irsdal fra Dragør Skole og Claus Arboe-Rasmussen fra Dragør Rotary Klub.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk