Padle tennis spilles på en bane omgivet af hegn og glas. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Padle tennis spilles på en bane omgivet af hegn og glas. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Claus Andersen (th.) er skoleleder på Nordstrandskolen, der deltager i projektet. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Claus Andersen (th.) er skoleleder på Nordstrandskolen, der deltager i projektet. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Spil padel tennis – og bliv juniortræner

Nordstrandskolen er i gang med at uddanne tiendeklasseselever til at blive juniortrænere i padel tennis. Skolen arbejder på, at de kommende juniortrænere kan undervise deres mindre kammerater – og samtidig har de også mulighed for at tage fritidsjob i klubregi

Af Birgit Buddegård

Der spilles allerede ivrigt på banerne, da Dragør Nyt kl. 09 møder skolelederen på Nordstrandskolen, Claus Andersen, til en snak om skolens seneste pædagogiske tiltag – mere bevægelse i skolen – og helst lokalt.

Vi befinder os hos Racket Club Dragør på A. P. Møllers Allé, og ud over skolelederen er også træner og ejer af stedet, Jan Larsen, til stede – foruden naturligvis de unge spillere, der alle går i 10. klasse på Nordstrandskolen.

Claus Andersen fortæller, at man i idrætsundervisningen lægger vægt på at samarbejde med lokalforeningerne for at sikre gode lokaliteter og give eleverne erfaringer med forskellige sportsgrene, så de kan træffe egne valg for fritiden.

Skolen kan således tilbyde både gymnastik, atletik, basketball, volleyball, fodbold og rugby – og nu altså også padel tennis. 

Padel tennis beskrives som en blanding af tennis og squash og spilles primært som double på en lukket bane omgivet af vægge af glas og hegn af metal. 

Banen er ikke så stor – kun en tredjedel af størrelsen af en tennisbane, og spillet er nemt at gå til, så spillerne efter blot få timers øvelse opnår lange og sjove dueller.

Juniorcertifikat

Træner Jan Larsen og skolen har holdt møder for at planlægge aktiviteterne, der går ud på ikke alene at lære eleverne at spille spillet, men også at give dem spillemæssige og pædagogiske kompetencer til selv at undervise.

»Eleverne lærer selv at formidle, og det er der megen læring i,« lyder det fra Claus Andersen.

For har de lyst, er det tanken, at de skal undervise nogle af deres kammerater i klasserne under dem og give dem lyst til spillet – og allerede til november går spillerne i gang med at træne 5.- og 7.-klasserne fra Nordstrandskolen.

Med et juniorcertifikat får eleverne bevis på, at de kan træne andre, og kan således blive trænere også i andre klubber og dermed få et ungdomsjob.

Ved at kunne tilbyde et juniorcertifikat håber Nordstrandskolen også at kunne tiltrække elever til 10. klasse fra både Dragør, Kastrup og Tårnby.

Ved at give eleverne gode tilbud får de samtidig muligheder for at komme videre i livet, siger Claus Andersen.

I Odense kører et tilsvarende projekt for 10. klasse – og dette projekt skal eleverne fra Nordstrandskolen senere på året besøge.

Gode elever

Træner Jan Larsen har kun godt at sige om eleverne, der indtil videre kun består drenge. Han – og i øvrigt også hans børn – har selv gået på Nordstrandskolen, og han vil gerne give lidt tilbage til skolen, som han udtrykker det.

Det er et spændende spil, og han håber, at flere og flere i fremtiden som noget naturligt vil komme til sige: »Jeg går til padle.«

Det er et superudfordrende og spændende spil – og ud over motionen har det den side-effekt, at drengene ringer til hinanden og foreslår et spil fremfor at sidde indendørs, lyder det fra træneren.

Jan Larsen tager med glæde den opgave på sig, det er at introducere drengene til selv at blive trænere og klæde dem på til at kunne få et fritidsjob. Han er også meget optaget af at mindske eventuelle skader og er derfor opmærksom på, at vægten af battet passer til den enkelte spiller.

Jan Larsen bruger en del tid på at skaffe sponsorater og afsætter en procentdel til ungdomsarbejdet, og han er med egne ord superglad for samarbejdet med Nordstrandskolen.

»De tiendeklasseselever vil dét – de står her hver gang,« konstaterer han smilende.

Chancen i en ny sport

»Det er en ny sport, jeg har hørt meget godt om,« siger Oscar F. Hansen, der træder uden for banen for at tale med Dragør Nyt.

»Hvorfor ikke udnytte den chance,« tænkte han, der startede med at spille lige efter sommerferien.

Oscar F. Hansen havde tidligere spillet fodbold, men aldrig padle tennis, men han fandt med det samme ud af, at det var sjovt – ja, ligefrem herligt. Selvfølgelig er det en udfordring at skulle være træner, men han fortæller, at han synes, at træneren klæder dem godt på.

Træner Jan Larsen er meget tydelig i sin kommunikation – alle skal vide, hvad de skal – og det sætter jeg pris på, lyder det afsluttende fra Oscar F. Hansen, før han igen løber ind på banen og griber sit bat.

To drenge får instruktioner af Jan Larsen. Foto: Hans Jacob Sørensen.
To drenge får instruktioner af Jan Larsen. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.
Foto: Hans Jacob Sørensen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk