Museum Amager har mere end 400 silkebånd i deres samling. Foto: Museum Amager.
Museum Amager har mere end 400 silkebånd i deres samling. Foto: Museum Amager.

Tæt på silkebånd

Fyraftensforedrag på Amagermuseet

Den første onsdag i måneden afholder Museum Amager fyraftensforedrag. Næste gang er onsdag den 3. april kl. 17 på Amagermuseets gamle musemsgård, Hovedgaden 12, hvor der sættes fokus på silkebåndene på amagerdragten.

Amagerdragten var et symbol på amagerbøndernes rigdom, og meget af den pynt, som amagerbønderne gjorde sig i, var silkebånd.

Silkebåndene i Museum Amagers samling tæller mere end 400 bånd, der repræsenterer et udsnit af den omfattende og varierede produktion af silkebånd i Europa, der blomstrede fra midten af 1700-tallet og frem til begyndelsen af 1900-tallet.

Museum Amager og Center for Tekstilforskning på Københavns Universitet (CTR) har indgået et samarbejde om et forskningsprojekt. 

Camilla Cziffery Nielsen, der er museumsinspektør på Museum Amager, Morten Grymer-Hansen, forskningsfuldmægtig på CTR samt væver Ulrikka Mokdad, der ligeledes er forskningsfuldmægtig på CTR, vil stå af fyraftensforedraget.

De vil blandt andet fortælle om nye analytiske værktøjer, som digitale mikroskoper (Dino-Lite), der skal skabe ny viden om silkebåndene.

På foredraget kan alle opleve silkebåndene helt tæt på, og man kan prøve kræfter med Dino-Lite-mikroskopet.

Det cirka en time lange fyraftensforedrag er gratis og kræver ikke tilmelding.

Se annoncen på side 5.

TM

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk