Christian Rasmussen indkasserer sammen med de to holdkammerater Dwight Merriman og Ryan Dalziel en andenplads i løbet Six Hours of the Glen.
Efter uheldet på Road America er Christian Rasmussen tilbage på Mid-Ohio-banen.
Christian Rasmussen opnår også fine resultater i ERA-raceren med nummer 18.

To gange på podiet

Travl tid med både op- og nedture

Racerkøreren Christian Rasmussen fra Dragør har haft voldsomt travlt de seneste uger. Først skulle der køres Indy NXT-løb den 18. juni på Road America ved Elkhart Lake i Wisconsin. I weekenden efter skiftede hab over til ERA-raceren, da der skulle køres IMSA Sportscar Championship på Watkins Glen i New York – og han skiftede tilbage igen, da der søndag den 2. juli på Mid-Ohio i Lexington, Ohio, skulle afvikles endnu en Indy NXT-runde

Trods bedste kvalifikationstid må Christian Rasmussen »nøjes« med en 3.-plads i Indy NXT-løbet på Mid-Ohio-banen.

Nedrykning fra 1.-pladsen

Christian Rasmussen stillede til start på Road America med en spinkel føring på kun to point ned til holdkammeraten Nolan Siegel, der vandt et af de to løb i Detroit i den første weekend af juni.

Hverken Siegel eller Rasmussen viste speciel god form ved de to træningsrunder inden kvalifikationen. Rasmussens bedste træningsresultat lå til en 7.-plads, mens Siegel var 5.-hurtigste ved anden træning.

Også ved kvalifikationsløbet lørdag den 17. juni skuffede de to holdkammerater. Nolan Sigel fik her 4. startsposition, mens Christian Rasmussen måtte starte løbet fra 7.-pladsen.

Kyffin Simpson, der kører på samme hold som Rasmussen og Siegel, havde derimod fået rigtig gang i sin HMD-racer. Han satte bedste tid i kvalifikationen foran både Colin Kaminsky og Reece Gold.

Nedturen blev større for Rasmussen ved løbet søndag eftermiddag.

Kyffin Simpson røg kort efter starten tilbage i feltet efter en dramatisk kørefejl, hvor bilen fløj gennem luften.

Rasmussen måtte i løbets første omgange kæmpe hårdt med netop Simpson og Hunter McElrea for at holde fast i sin startplacering. Imens klatrede Siegel stille og roligt frem i feltet.

På 8. omgang kørte Siegel forbi Reece Gold og lagde sig på 1.-pladsen.

Det gik helt galt for Christian Rasmussen på 10. omgang. Han mistede kontrollen over sin bil. Med høj fart ramte han barrieren og måtte efterfølgende udgå af løbet – heldigvis dog uden selv at være kommet komme til skade.

Herefter var løbet helt åbent for Siegel, der absolut ikke tøvede med at udnytte Rasmussens uheld. Han holdt 1.-pladsen helt til mål og fik sat 53 point ind på mesterskabskontoen.

Jacob Abel, der startede som nummer seks, tog efter et flot løb 2.-pladsen, og McElrea blev tre’er.

Nolan Siegel rykkede med sæsonens anden sejr op på 1.-pladsen i Indy NXT-mesterskabet – 40 point foran Christian Rasmussen, der efter løbet havde 189 point. Hunter McElrea hentede ind på Rasmussen og var her kun 16 point efter dansken.

Flot 2.-plads

Søndag den 25. juni gik det noget bedre for Christian Rasmussen, da der blev kørt Six Hours of the Glen i IMSA Sportscar Championship.

Sammen med de to holdkammerater Dwight Merriman og Ryan Dalziel blev Christian Ramussen sammenlagt nummer to i løbets LMP2-klasse.

ERA Motorsport-raceren ligger nu på en samlet 4.-plads i Sportscars-mesterskabets LMP2-serie.

20Toby Sowery65

Stillingen i Indy NXT-serien efter fem løb.

Tilbage på podiet

Christian Rasmussen fulgte søndag den 2. juli på Mid-Ohio-banen op på den fine podieplacering i den forrige weekends løb.

Allerede om fredagen, den 30. juni, viste danskeren, at sidste løbs skuffende resultater fra seneste Indy NXT-løb var glemt. Han satte næstbedste tid i træningen.

Allerede dagen efter blev træningsresultatet overgået, da Rasmussen var hurtigst i kvalifikationen til søndagens løb. I seks af de seneste syv løb på Mid-Ohio-banen har køreren med forreste startplacering også været vinderen af løbet, så der var derfor store forventninger til Christian Rasmussen.

Den britiske kører, Louis Foster, skulle starte som nummer to. Han kvalifikationstid var blot 0,0107 sekunder langsommere, end danskerens.

Rasmussens største mesterskabsrival, Nolan Siegel, kunne ikke leve op til sejren i de sidste to løb. Han havde 6. hurtigste tid – knap 0,4678 sekunder langsommere, end danskeren.

Christian Rasmussen kommer bedst fra start, mens Foster og Kyffin Simpson satte sig på henholdsvis 2.- og 3.-pladsen.

De første omgange blev afviklet forholdsvis udramatisk. Der kom dog gult flag, da Christian Bogle på 6. omgang kørte af banen, og bilen satte sig fast i grusset.

Da løbet blev sat fri tre omgange senere, var Rasmussen igen hurtigst ud af startblokken.

På 17. omgang trak Matteo Nannini, som vandt løbet på Indianapolis Motor Speedway tidligere på året, ud i græsset og udgik af løbet. Bilen standsede dog et sikkert sted, og således var der ikke her brug for det gule flag.

Med ni omgange tilbage af løbet var Rasmussen, Forster, Simpson og Hunter McElrea trukket fra de øvrige konkurrenter.

Let regn betød, at banen nogle steder blev både fugtig og glat.

Foster satte et modigt angreb ind på danskeren og kom forbi Rasmussen.

Kort efter gik det galt for Nolan Siegel. Fra sin 5.-plads mistede han kontrollen over sin bil, og som følge deraf gled den ud i græsset, hvor den fik sat sig godt fast. Siegel måtte have hjælp for at få raceren tilbage på banen. I mellemtiden måtte han se sig overhalet med en omgang.

Fire omgange før det ternede flag skulle svinges over bilen, der forrest passerede målstregen, blev Christian Rasmussen igen overhalet.

Nu var det Kyffin Simpson, der satte danskeren under hårdt pres. Han fik inderbanen i et sving og overhalede Rasmussen, der faldt tilbage på 3.-pladsen.

Louis Foster kørte først over målstregen tæt forfulgt af Kyffin Simpson.

Christian Rasmussen, der i øvrigt havde kørt løbets hurtigste omgang, blev nummer tre omkring fire sekunder senere.

Hunter McElrea, der inden løbet lå på en samlet 3.-plads i mesterskabskampen, blev nummer fire, mens Nolan Siegel kommer i mål som nummer 15.

Jamie Chadwick blev nummer 10 og var dermed den første kvindelige kører, der siden 2010-sæsonen slutter i top-10.

»Det er naturligvis ikke den afslutning, vi ønskede,« lyder det fra Christian Rasmussen efter løbet.

Han oplevede, at det var vanskelige forhold at køre under.

»Først var det tørt, så kom regnen, og så blev det tørt igen,« fortæller danskeren, der tilføjer, at han heller ikke følte, at bilen kørte optimalt efter regnbygen.

Stillingen

Christian Rasmussens 19.- og 3.-plads gav danskeren 50 point i årets Indy NXT-mesterskab. Det var dog ikke nok til at holde fast i 1.-pladsen. Den overgik til Nolan Siegel, der med sin sejr og 15.-plads fik 68 point og derved rykkede forbi danskeren.

Hunter McElrea holdt fast i 3.-pladsen, mens Louis Foster efter sin sejr rykkede op som nummer fire.

Indy NXT-feltet er tilbage på banen lørdag den 22. juli, hvor der skal køres på Iowa Speedway-bane. TM

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.