Christian Rasmussen i den fantastiske sæsons første sejr i Grand Prix of Alabama, der blev kørt i april. Arkivfoto.

Triumf for Rasmussen

Racerkører Christian Rasmussen blev i søndags i USA kronet som mester i Indy NXT-serien

Den 23-årige Christian Rasmussen, der stammer fra Dragør, blev søndag den 10. september mester i den amerikanske Indy NXT-serie.

Efter en flot sæson med fire sejre var danskeren storfavorit til at vinde det samlede mesterskab – og det var endda inden sæsonens sidste to løb, der i lørdags og søndags blev kørt på den legendariske Laguna Seca-bane i Californien.

Christian Rasmussen var inden løbene 65 point foran den nærmeste konkurrent, Hunter McElrea, som her fortsat havde en chance for at indhente danskeren.

Hunter McElrea vandt da også lørdagsløbet knebet foran Christian Rasmussen med kun 0,2923 sekund. Men med pointene for en 2.-plads kunne Christian Rasmussen ikke længere indhentes – han skulle nu blot stille op i sidste runde for at vinde mesterskabet. Men danskeren nøjedes ikke kun med stille op ... han satte nemlig det hele på plads ved at vinde løbet foran Hunter McElrea.

Vejen til Indy

Da racerkører Christian Rasmussen i søndags blev kronet som mester i Indy NXT-serien, præsterede han det, som kun én før ham havde gjort. Med sejren i serien har Christian Rasmussen nemlig på kun fire år vundet alle mulige mesterskaber i Indy-talentserien, der går under navnet »Road to Indy«. Den første racerkører, der tidligere har opnået denne bedrift, er Kyle Kirkwood, der i dag har et sæde i en Indy Car.

Oven i den flotte mesterskabstitel følger en pose penge, der kan medvirke til at skaffe Christian Rasmussen en plads i næste års Indy Car-mesterskab. Det danske racertalent skulle ifølge kilder allerede have tiltrukket en del opmærksomhed fra holdene i Indy Car-serien.