Ugens byvandringer

Dragør Besøgscenters frivillige turistværter arrangerer sommeren igennem byvandringer for både lokale og byens gæster. 

Som noget nyt er entréen til Dragør Museum og byvandringerne slået sammen. Det betyder, at man får fri adgang til Dragør Museum efter en byvandring – og omvendt kan man efter køb af billet til museet komme med på en byvandring ganske gratis. 

Dragør 1943 – porten til friheden

Torsdag den 8. juli kl. 13. Guide: Christian Aagaard.

I oktober 1943 indledte den tyske besættelsesmagt en aktion for sende danske jøder i koncentrationslejre i Tyskland. Inden da nåede langt de fleste at flygte over sundet til det neutrale Sverige, og for mange gik flugtvejen via Dragør Havn. 

Byens fiskere sejlede i ly af mørket jøderne over Øresund, og næsten hele byens befolkning stod sammen om den enestående indsats for at redde deres landsmænd. 

Med historien om museumskutteren Elisabeth K571, der stadig ligger i havnen, går turen her i flygtningenes fodspor.

Dragør – kort fortalt 

Fredag den 9., lørdag den 10., søndag den 11. juli samt torsdag den 15. juli kl. 14. Guide: Kirsten Tønnesen, Hanne Lutz, Annet Plambech eller Tina Høegh Nielsen.

Det idylliske Dragør rummer mange spændende historier. På lidt under en time får man her højdepunkterne fra flere hundrede år. 

Guiderne fortæller om sildemarkederne, der skabte byen, og om søfartsbyen, hvor stort set alle levede af de maritime erhverv. 

Gader og stræder i Dragør

Onsdag den 14. juli kl. 16. Guide: Bente Walløe Poulsen.

I Dragørs gader gemmer der sig masser af historier, ja, selv gadernes navne er en historie i sig selv. 

Hvorfor hedder det Zytfensgade, Bjergerlav eller Blegerstræde? Og hvem var Trein Jylmann, Jan Timann – og Neel, der gav navn til Neels Torv? Svarene gives her på turen går rundt i Dragørs labyrintiske gader.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk