Vi har modtaget:

EU-valg til sommer

Dragør stemmer i flok

Fredag den 1. marts er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget 2024 – søndag den 9. juni er dagen, hvor også Dragørs borgere skal en tur i stemmeboksen.

Ved det seneste EU-valg i 2019 stemte godt 73% af beboerne i Dragør og landede dermed over de 66,1%, der stemte på landsplan. Det er ikke så ringe, og jeg håber, at mindst lige så mange vil stemme til sommerens EU-valg.

Hvis du er optaget af klimaet, flygtningestrømme eller kunstig intelligens, så er det til sommer, du skal sige det højt. Det er nemlig nogle af disse emner, som EU har indflydelse på. Derfor er det vigtigt, at du bruger din stemme til at sætte retningen for unionen – også efter valget.

Du får kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

Tag teten

Selvom I her i Dragør går mere op i europæisk demokrati end gennemsnittet af danskerne, er jeres naboer lige i hælene på jer. 

Ved det seneste valg var godt 71% af borgere i Indre By en tur forbi valgstederne for at sætte deres kryds – og på Vesterbro lå tallet på omkring 70%. I Tårnby og Sundby var cirka 65% af indbyggerne forbi stemmeboksene. 

Skal vi ikke sørge for, at Dragør lægger sig sikkert i front ved valget i juni?

Det er godt, at dragørborgerne engagerer sig. Men det ville være fantastisk, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken kurs der skal sættes for EU. For der er stadig et godt stykke vej til de godt 84%, der stemte ved det seneste folketingsvalg i 2022. Det er til trods for, at en stor del af den danske lovgivning er enten direkte eller indirekte påvirket af, hvad der foregår i EU. 

Så selv om stemmetallene er flotte i Dragør, kan de blive endnu flottere. 

Tag naboer, venner og bedstemødre med

Måske kender du én, der ikke fik stemt ved det seneste EU-valg – eller måske én, der skal stemme for første gang. I så fald kan det være en god idé at tage dem under armen, følge dem til valgstedet – og måske få en rask snak om kandidaterne på vejen. 

Vi mennesker er nemlig flokdyr, og undersøgelser viser da også, at vi hellere stemmer sammen end hver for sig. Chancen, for at du stemmer, øges markant, hvis dine kollegaer, naboer og familiemedlemmer gør det samme. Undersøgelser har faktisk vist, at to ud tre vælgere i samme husstand afgiver deres stemme inden for det samme minut.

Jeg håber, at EU-valget søndag den 9. juni bliver en dag, hvor dragørborgerne i alle aldre følges ad til valg-stederne. Det er nemlig i fællesskab, at vi kan sætte vores aftryk på både Danmark og Europas fremtid. 

Med venlig hilsen
Sune Olofsson Hansen
Kontorchef for Europa-Parlamentet i Danmark

Europa-Parlamentsvalget 2024 bliver afholdt søndag den 9. juni.
Europa-Parlamentsvalget 2024 bliver afholdt søndag den 9. juni.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk