Lions Dragør fejrer rund fødselsdag ved at dele 100.000 kroner ud

Lions Dragør holder jubilæumsreception på Dragør Fort den 27. oktober klokken 14.
Lions Dragør er blandt andet med til at arrangere Festdag på Dragør Fort. Arkivfoto: Torben Stender.

Søndag den 27. oktober inviterer den velgørende forening Lions Dragør til jubilæumsreception. Ud over at fejre fødselsdag vil foreningen uddele donationer til velgørende formål for i alt 100.000 kroner.

Mange idéer

I 1964 besluttede en gruppe driftige Dragør-borgere, at der skulle oprettes en Lions Club i Dragør. Blandt dem var journalist og studievært Hans Bischoff og den svenske pilot og direktør i Sterling Airways Anders Helgstrand.

Klubbens navn blev Lions Club Dragør – Store Magleby. Det blev senere ændret til Lions Club Dragør og er nu for nogle år siden ændret til Lions Dragør.

Ideerne var mange. Der blev arrangeret flyveture: Helgstrand fiksede mange ture for klubben. Med sine mange internationale forbindelser havde han hyppigt tomme fly, der skulle et eller andet sted hen.

Der blev startet med morgenmad på Badstuevælen pinsemorgen efter morgensangen på Blushøj. Klubben var med til at genoplive fastelavnsridningen sammen med Strandjagtforeningen, og der var julebanko for pensionister på Dragør Skole.

Senere kom der Navy Day på Dragør Fort, som blev åbnet grundlovsdag. Her kom blandt andet brandvæsen og politiet, og ofte lykkedes det også at få besøg af en redningshelikopter.

Det blev arrangeret sammen med Marinehjemmeværnet, og Lions stod for mad og drikkevarer.

Fokus på miljøet

I de senere år har Lions Dragør fået mere fokus på miljøet. Klubben har oprettet bistader i Søvang, hvor alle kommunes 6. klasser kommer på besøg og får en gennemgang af biernes liv.

Og der er kommet madindsamling til hjemløse to gange hvert år, hvor de madvarer, der samles ind, bliver distribueret til tre væresteder i København.

Det helt store indtægtsgrundlag er Lions Dragør-kalenderen med billeder fra Dragør, der er taget af lokale fotografer.

Det er også denne, der giver mulighed for de donationer, som uddeles til jubilæumsarrangementet. Det løber af stablen på Dragør Fort søndag den 27. oktober klokken 14 til 18.

Fik du læst?